Αρχική > Δελφίνοι, Διαδοχή, Υποψηφιότητες > Κλείνουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ με το βλέμμα στις 29 Νοεμβρίου

Κλείνουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ με το βλέμμα στις 29 Νοεμβρίου

15 Οκτωβρίου, 2009 Σχολιάστε Go to comments
  • Υποψήφιος και ο Π.Ψωμιάδης
  • Κλείνουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη να καταθέτει επίσημα την υποψηφιότητά του και τον Αντώνη Σαμαρά να την ανακοινώνει το βράδυ.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εντός της προθεσμίας θα καταθέσει και τις υπογραφές 50 συνέδρων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως απαιτείται για να είναι κάποιος υποψήφιος. Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υποψηφιότητά του και σημείωσε πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε υπηρετεί την ενότητα της ΝΔ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του γιατί το συνέδριο της ΝΔ θα είναι ανοιχτό και δεν θα είναι απλώς ένα συνέδριο διαδοχής, όπως είπε.

Το βράδυ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του και ο Αντώνης Σαμαράς. Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου είναι η 29ης Νοεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος (6 Δεκεμβρίου). Οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας -το βράδυ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Αντ.Σαμαρά- έχουν συμφωνήσει για εκλογές από την κομματική βάση, ενώ μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης παραμένει ο Κώστας Καραμανλής.

Την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε χθες τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Όπως θα αποφασιστεί στο συνέδριο, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 ώς σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου. Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Για την ανάδειξη προέδρου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία και εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος -μεταξύ των δύο πρώτων- την επόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε